Відбулося засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 на тему «Молодіжне підприємництво як засіб зниження молодіжного безробіття в Україні». Мета заходу – підвищення поінформованості студентської молоді про роль молодіжного підприємництва у підвищенні рівня життя суспільства, скороченні безробіття через створення нових робочих місць, формуванні прошарку «середнього класу», який є основою соціально-економічних реформ, гарантом політичної стабільності та демократичного розвитку суспільства.

Відкрила засідання керівник наукового гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук, яка наголосила на важливості заходу для курсантів, поглиблення їхніх знань у сфері трудового і господарського права та розуміння молодіжної політики держави.

Доцент кафедри кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Костянтин Коваленко із застосуванням мультимедійних засобів розповів присутнім про проблемні питання правового регулювання молодіжного підприємництва, чинники, які заважають молоді ставати підприємцями, навів статистичні дані щодо стану молодіжного безробіття як в Україні, так і в інших державах світу. Костянтин Коваленко наголосив на тому, що молоді люди володіють необхідним потенціалом, реалізація якого найближчим часом може істотно поліпшити соціально-економічне становище суспільства і відродити національні та духовні надбання українського народу. Саме тому молодіжне підприємництво повинно стати предметом все більшої уваги з боку влади та науковців будь-якого рівня.

Після закінчення виступу присутні поставили доповідачу запитання з актуальних питань молодіжної політики держави.

ВЗГ ХНУВС