Курсанти факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ Роман Орлов та Тетяна Фролова беруть участь у Міжнародній осінній правовій Школі 2020 «Боротьба з кіберзлочинністю відповідно до європейських стандартів правосуддя», яка організована Європейською експертною асоціацією за підтримки проєкту Європейського Союзу «Право-Justice».

У заняттях, які проходять на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, беруть участь студенти правничих спеціальностей, аспіранти, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти, співробітники суду, поліцейські та прикордонники.

Викладачами Школи є міжнародні (зокрема з Естонії, Німеччини, Литви) та національні експерти проєкту ЄС «Право-Justice», представники Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів юстиції, фахівці у галузі кібербезпеки та права. Програма школи включає лекції, майстер-класи і практичні заняття.

Учасники Школи дізнаються, як працює українська система боротьби з кіберзлочинністю, вивчать кращий європейський досвід, отримають сучасні знання і навички щодо запобігання, протидії та розслідування кіберзлочинів, реформування сфери правосуддя в Україні у відповідності до кращих європейських практик та вимог цифровізації.

Представники університету увійшли до 40 учасників школи, яких відібрали серед інших 153 кандидатів на навчання.

ВЗГ ХНУВС