Куратори Юридичної клiнiки факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Дар'я Коробцова та доцент кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Кристина Кисильова, взяли участь у Лiтнiй Школi 2020 для адміністраторів юридичних клінік, яка проводилась за ініціативою Асоціації юридичних клінік України. Літня школа для адміністраторів юридичних клінік проходила в м. Святогорськ і була присвячена темі «Належне адміністрування – запорука успішної діяльності юридичної клініки».

Упродовж чотирьох днiв було обговорено нові виклики та загрози діяльності юридичних клінік у сучасних умовах, зокрема у зв’язку із дистанційним навчанням, переорієнтацію до нових форм та методів роботи (від активного залучення клієнтів, правопросвіти – до особливостей взаємодії зі студентами юридичної клініки онлайн).

Розглядалися також питання моніторингів юридичних клінік, як ефективного інструменту відповідності стандартам Асоціації, напрями вдосконалення Стандартів діяльності юридичних клінік, вимоги до посади та обсяг відповідальності адміністратора та керівника юридичної клініки, посилення комунікаційної спроможності юридичної клініки в сучасних умовах та були розроблені проєкти типових посадових інструкцій керівника та адміністратора юридичної клініки.

Важливою складовою цієї Школи стала тема автоматизації процесів у юридичних клініках та ведення електронного діловодства, як вимоги часу.

Учасники дізналися про юридичні інновації та корисні сервіси для налагодження своєї роботи, а також навчилися працювати з текстовими редакторами, необхідними для роботи сучасного юриста.

Отриманий досвід та практичні поради щодо адміністрування юридичних клінік будуть застосовані в роботі Юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ.

ХНУВС