Футбольний клуб «Універ-Динамо» Харківського національного університету внутрішніх справ вперше взяв участь у Чемпіонаті Харківської області в сезоні 2017 року. Перше коло чемпіонату команда проводила на полях суперників, а вже старт другого пройшов на щойно зведеному стадіоні університету «Динамо-Арена». Історичним матчем-відкриттям стала гра між ФК «Універ-Динамо» та ФК «Енергетик» смт Солоницівка, яка завершилася бойовою нічиєю 1:1. Варто відмітити, що дебютний гол у складі динамівців забив Денис Гнилицький, який того часу навчався у магістратурі, а зараз працює фахівцем на факультеті № 2. У підсумку, за результатами обласних перегонів, команда посіла 11-те місце із 22 команд-учасниць.

У сезоні 2018-го року ФК «Універ-Динамо» заявив про себе, як про одного із претендентів у боротьбі за призові місця. Команда взяла участь у Зимовому чемпіонаті регіону, де стала його бронзовим призером, а вже у регулярному чемпіонаті Харківської області виборола срібні нагороди. Число учасників змагань налічувало 20 команд. Клуб також взяв участь у Кубку асоціації аматорського футболу України (ААФУ), де, пройшовши дві гри команди, зупинився на стадії 1/8 фіналу. Також, варто відмітити, що команда стала володарем Кубку Міністра внутрішніх справ з футболу, фінал якого проходив у м. Києві, та фіналістом Суперкубку Харківської області.

Вже у новому сезоні 2019 року перед командою були поставлені нові завдання та виклики. Традиційно клуб взяв участь у Зимовому чемпіонаті Харківської області, де був представлений відразу двома командами. У результаті команда клубу вперше завоювала золоті медалі Зимового чемпіонату, а дублюючий склад став бронзовим призером зимових перегонів. У чемпіонаті Харківської області (Вища ліга) динамівці до останнього боролись за золоті нагороди, але відстали від свого основного конкурента ФК «Вовчанськ» на три пункти і в підсумку знову вибороли срібні нагороди. Одночасно команда брала участь і в футбольних міських перегонах та виборола титул Чемпіона м. Харкова. У Кубку асоціації аматорського футболу України ФК «Універ-Динамо» дійшов до стадії ¼ розіграшу, де поступився в один м’яч його майбутньому фіналісту – ФК «Вікторія» із Сумської області.

2020-й рік поклав новий імпульс у розвитку клубу. Перед командою постали нові завдання та цілі. Вже традиційно динамівці закріпили золоті медалі у Зимовому чемпіонаті Харківської області, дублюючий склад підтвердив свої бронзові нагороди. Команда успішно виступає у Чемпіонаті Харківської області (Вища ліга), де після першого кола займає першу сходинку турнірної таблиці. У планах клубу – участь команди в Кубку асоціації аматорського футболу України.

Результати виступів команди привернули увагу спортивних журналістів. Про клуб відзнятий фільм «FCUD – КРОК ЗА КРОКОМ», який і представлено до перегляду.

Наша довідка.

ФК «Універ-Динамо»:

рік офіційного заснування – 2016;

стадіон: «Динамо-Арена» проспект Льва Ландау, 25 (800 місць);

кольори клубу: білі, сині.

Кубок України (ААФУ):

2018 рік – учасник стадії 1/8 розіграшу Кубку ААФУ;

2019 рік – учасник стадії 1/4 розіграшу Кубку ААФУ.

Кубок Міністра внутрішніх справ України:

2017 рік – четверте місце;

2018 рік – володар Кубку МВС;

2019 рік – турнір не проводився.

Чемпіонат Харківської області:

2017 рік – одинадцяте місце (22 команди);

2018 рік - друге місце (20 команд);

2019 рік – друге місце (20 команд).

Зимовий чемпіонат Харківської області:

2018 рік – третє місце, бронзовий призер (20 команд);

2019 рік – чемпіон, перше місце (20 команд);

2020 рік – чемпіон, перше місце (18 команд).

Кубок, Суперкубок Харківської області:

2018 рік – фіналіст Суперкубку;

2019 рік – фіналіст Кубку.

Чемпіонат м. Харкова:

2019 рік – Чемпіон м. Харкова.