Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідали керівниця Управління по взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Майя Бреславська, радник з питань реформування поліції ІСІТАР Александре Болквадзе, координатор з професійного навчання і тренінгів ІСІТАР Олена Цвіток, координатор з професійного навчання ІСІТАР Олександр Кузьменко.

Метою їхнього візиту була зустріч із керівництвом Харківського національного університету внутрішніх справ та обговорення перспективних напрямів співробітництва, зокрема проведення тренінгів для поліцейських офіцерів громади на території університету.

Міжнародна програма підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США (ICITAP) надає технічну та консультативну допомогу в реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Це новий рівень комунікації і поліцейського сервісу. Кожна громада отримає свого офіцера поліції, який буде доступний для населення та постійно знаходитиметься поруч із мешканцями територіальної громади. Підготовка поліцейських для роботи в територіальних громадах є одним із пріоритетів поліції превенції.

На початку зустрічі ректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Дмитро Швець розповів про структуру університету, його основні напрями діяльності, окреслив пріоритети університету та його готовність щодо опанування нових стандартів у системі підготовки працівників поліції, а також висловив готовність ХНУВС до плідної співпраці з міжнародною програмою ICITAP.

Гості розповіли про діяльність та основні напрями роботи проєкту, обговорили аспекти підготовки поліцейських та готовність сприяти в його реалізації, а також можливість проведення тренінгів для поліцейських офіцерів громади.

Після цього гостей було ознайомлено з територією та навчально-матеріальною базою ХНУВС з метою подальшого проведення тренінгів для поліцейських офіцерів громади на території університету.

ВЗГ ХНУВС