Доценти кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування майор поліції Оксана Панова та майор поліції Вадим Селюков взяли участь у підвищенні каліфікації за напрямом «Як розслідувати порушення на виборах». Курс розроблено Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги (UK aid) від уряду Великої Британії. 

Під час курсу було наголошено на тому, що серед низки основних політичних прав громадян України фундаментальними вбачаються виборчі права, які забезпечують можливість брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Особливу увагу було приділено юридичній відповідальності за порушення виборчого законодавства, що передбачено нормами конституційного, адміністративного, кримінального, цивільного права, а також специфіці, зумовленій швидкоплинністю виборчого процесу, неоднорідним складом учасників правовідносин, своєрідним об’єктом захисту. 

Знання, отримані під час проходження курсу «Як розслідувати порушення на виборах», будуть використані та впроваджені для викладання тем, присвячених адміністративно-юрисдикційній діяльності поліції під час виборів.

ВЗГ ХНУВС