Команда Харківського національного університету внутрішніх справ посіла 13 місце серед 340 команд університетів всього світу та 1 місце серед 6 українських університетів на інтернет-платформі «Hack The Box». Це онлайн-навчальна платформа з кібербезпеки, яка дозволяє людям та компаніям підвищувати свої навички пентестінгу в ізольованому, ігровому навчальному середовищі.

У роботі платформи беруть участь фахівці практично з усіх країн світу, а також компанії, які запрошують на роботу фахівців у сфері кібербезпеки.

Наразі в платформі «Hack The Box» зареєстровано 380 команд університетів, серед яких 6 українських.

До ТОП-100 входять чотири українських ЗВО:

  • Харківський національний університет внутрішніх справ – 13 місце;
  • Харківський національний університет радіоелектроніки – 14 місце;
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» – 15 місце;
  • Державний університет телекомунікацій – 93 місце.

Провідні учасники команди ХНУВС посідають перше та шосте місце в особистому заліку в рейтингу України на платформі. Порівняно з травнем поточного року університет покращив свій рейтинг на 12 позицій.

«Hack The Box» – це понад 280 постійно оновлюваних віртуальних лабораторій злому, корпоративних сценаріїв у реальному світі та завдань CTF – усе це частина масово зростаючої спільноти з кібербезпеки у 300 тисяч осіб, де професіонали обмінюються ідеями, а компанії знаходять собі працівників.

ВЗГ ХНУВС