Напередодні Дня поліції України начальник ГУНП в Харківській області генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зустрівся з особовим складом полку поліції особливого призначення та провів для поліцейських службовий інструктаж. Захід відбувся на базі Харківського національного університету внутрішніх справ за участі заступника начальника ГУНП в Харківській області полковника поліції Віталія Гузя, першого проректора університету підполковника поліції Сергія Бортника.

Начальник ГУНП зазначив, що головна функція підрозділу – оперативне вирішення безпекових питань. Події, які відбулися днями під стінами однієї з харківських лікарень довели, що для забезпечення належного публічного порядку та громадської безпеки іноді доводиться залучати сили спецпризначенців. Валерій Сокуренко підкреслив, що поліція в усіх випадках повинна діяти виключно в рамках закону, з дотриманням вимог службових наказів та інструкцій. «Ви опікуєтеся дуже важливими питаннями – охороняєте громадський порядок, знаходитеся на передньому рубежі боротьби зі злочинністю, – наголосив очільник обласного главку поліції. – Ви добре обізнані у діях під час затримання правопорушників, берете участь у спеціальних навчаннях, удосконалюючи практичні навички. Під час масових заходів, виконуючи функції щодо забезпечення правопорядку, завжди контролюйте свої емоції, чітко дотримуйтесь букви закону. Нова поліція змінила підходи до роботи з громадськістю, ми перейняли і з успіхом впроваджуємо досвід наших європейських партнерів. Тож уникайте провокацій з боку агресивно налаштованих осіб і виконуйте свої обов’язки сумлінно, чесно, професійно».

Валерій Сокуренко довів до особового складу підрозділу оперативну обстановку в регіоні, позитивно оцінив роботу полку поліції особливого призначення під час масових заходів, закликав бійців провести додаткові заняття в системі професіональної підготовки щодо застосування зброї та спецзасобів. Валерій Васильович також привітав поліцейських з майбутнім професійним святом, побажав усім міцного здоров’я та мирної служби.

ВЗГ ХНУВС