Інформаційно-роз’яснювальна робота серед випускників шкіл, ліцеїв, коледжів щодо порядку вступу до Харківського національного університету внутрішніх справ та умов навчання  постійно проводиться професорсько-викладацьким складом кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6. Не припиняється вона і в період карантину. Для надання інформації використовуються різноманітні інтернет-платформи, які дозволяють школярам та студентам навчальних закладів швидко та зручно отримувати профорієнтаційні матеріали, довідки та консультації.

Доцент Ірина Луценко допомагає школярам, у першу чергу учням старших класів, зорієнтуватися у розмаїтті пропозицій, які пов’язанні з обранням вишу та майбутньої професії. Учням надаються інформаційні матеріали про порядок отримання вищої освіти у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Представлено електронні буклети про факультет № 6 (права та масових комунікацій). На факультеті здійснюється підготовка фахівців за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність», «Психологія», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Кібербезпека».

Діяльність фахівця у галузі «Право» пов’язана зі здійсненням юридично значущих дій, з аналітичною та практичною роботою у сфері застосування національного та міжнародного права.

«Правоохоронна діяльність» є однією з основних прикладних спеціальностей у сфері публічної служби, охорони права, забезпечення публічної безпеки та порядку, захисту прав і свобод людини.

Психолог є фахівцем із психологічних питань у таких галузях, як промисловість, освіта, наука, охорона здоров’я, соціальне забезпечення, громадська діяльність, фізична культура та спорт. Він здійснює психологічне консультування та психотерапевтичну роботу, корекцію психічної сфери та поведінки людини, сприяє вирішенню проблем адаптації особистості до нових умов життєдіяльності.

«Фінанси, банківська справа та страхування» є однією з основних фундаментальних спеціальностей економічного напряму.

Спеціальність «Кібербезпека» надає можливість стати фахівцем з ІТ-технологій, працювати у сфері забезпечення інформаційної безпеки підприємств, установ, організацій.

На факультеті № 6 навчаються студенти на денній та заочній формах навчання за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб.

Інформаційні буклети про факультет № 6 були направлені усім навчальним закладам, з якими безпосередньо співпрацює кафедра кримінального права та кримінології. Роботу по координації профорієнтаційних заходів кафедри здійснює доцент Вікторія Давиденко.

ВЗГ ХНУВС