Члени наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6 взяли участь у моніторингу та перегляді освітніх програм у частині перегляду навчальних дисциплін (навчальних курсів) в режимі онлайн з використанням платформи Zoom. Серед учасників заходу - голова Студентського самоврядування Катерина Підставкіна, слухач магістратури Юлія Деревицька та студентки Катерина Лабунець, Каріна Литвиненко, Інга Нарсіа, Анна Шевцова. Відбулося обговорення освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти у галузі 08 «Право» спеціальності 081 «Право» спеціалізації «Правозастосування», яка була розроблена робочою групою під керівництвом завідувача кафедри кримінального права та кримінології факультету № 6, доктора юридичних наук, професора Вадима Харченка.

Катерина Лабунець зазначила, що програма враховує вимоги Закону України «Про вищу освіту», Національної рамки кваліфікацій і встановлює обсяг та термін навчання здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, загальні компетенції, професійні компетентності за спеціальністю та спеціалізаціями, перелік та обсяг навчальних дисциплін для опанування компетентностей освітньої програми, вимоги до структури навчальних дисциплін.

Юлія Деревицька наголосила, що освітньо-професійна програма дає можливість здобувачам вищої освіти не лише обирати з поміж двох блоків спеціалізації, але й дозволяє всередині кожного з блоків обирати ті дисципліни, які на їх думку, визначають спеціальність. Учасники обговорення звернули увагу, що під час розробки програми було враховано основні компетентності та результати навчання.

За результатами обговорення гуртківці дійшли висновку, що освітньо-професійна програма першого (бакалаврського) рівня освіти у галузі 08 «Право» спеціальності 081 «Право» спеціалізації «Правозастосування» відповідає вимогам, що висуваються до такого роду робіт, і може бути рекомендована для затвердження та використання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Водночас, усі здобувачі вищої освіти наголосили на необхідності збільшення кількості годин, які відведено на навчальну та виробничу практики.

ВЗГ ХНУВС