Відбулися онлайн-засідання наукових гуртків кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6. Попередня підготовка до проведення заходу здійснювалася за допомогою засобів мобільного зв'язку, електронної пошти та мобільного додатку Viber. Засідання гуртків проводилося дистанційно у форматі вебінару.

Засідання наукового гуртка кафедри з української мови було присвячено актуальним проблемам культури фахового спілкування. У рамках інтерактивного засідання студенти ознайомилися з низкою питань, зокрема, щодо гендерних аспектів спілкування, використання невербальних засобів у процесі професійної комунікації. Під час обговорення виступили студентки 1 курсу Дарина Омеляненко, Діана Сидоренко та інші.  

Онлайн-роботу наукового гуртка організував та провів доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 Михайло Овчинников.

Паралельно відбулося й засідання філософського наукового гуртка кафедри. На ньому була розглянута проблема «Мир-системний аналіз» з аналізом питань:

  • закони та внутрішні протиріччя сучасної мир-системи (за Е. Валерстайном);
  • можливі сценарії розвитку глобалізованої мир-системи;
  • смисл людського буття (за В. Франклом).

Із доповідями виступили студентки факультету К. Лабунець та Г. Шевцова. Організувала проведення засідання доцент Світлана Могильова.

Крім того, студентка 1 курсу факультету № 6 Каріна Курилко (науковий керівник доцент Михайло Овчинников) підготувала тези доповіді на XXVII науково-практичну конференцію курсантів і студентів «Сучасна наука і правоохоронна діяльність» (ХНУВС, 15 травня 2020 року). Тема доповіді: «Особливості створення образів правоохоронців у детективних романах Анни Кетрін Грін». Семеро студентів факультету під керівництвом доцента Віталія Заборовського підготували доповіді на 24-й Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка і молодь у ХХІ столітті (Україна в історико-культурному та мовному просторі)», що має відбутися в ХНУРЕ. Оргкомітетом та редколегією конференції доповіді прийнято до опублікування.

ВЗГ ХНУВС