Курсанти та студенти Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують навчатися, брати участь у різних наукових заходах, підвищувати свій професійний та освітній рівень дистанційно.

Курсант 4 курсу факультету № 1 Віталій Найда пройшов сертифікований курс англійською мовою від платформи GCEDOnlineCampus щодо основ глобального громадянства центру APCEIU. Курс складався з перегляду відеоматеріалів, надання письмових відповідей на ключові питання уроків, проходження квестів, ознайомлення з текстовими матеріалами.

Глобальне або світове громадянство – це глобалістська ідея про права і громадянські обов'язки громадянина як члена глобального суспільства, який ставить свою приналежність до світового співтовариства вище своєї приналежності до нації чи місцевості (країни, держави тощо). Ідея полягає в тому, що приналежність особи виходить за межі географії або політичних кордонів, і що планетарна людська спільнота є взаємозалежною та цілісною, а людство — єдиним.

Яскравим підтвердженням цього факту стала пандемія, спричинена коронавірусом, що вразила мешканців різних держав світу, не обираючи їх за соціальним статусом, національністю або  кольором шкіри. Людство стикнулося з проблемами подолання хвороби.

APCEIU – Центр 2 категорії ЮНЕСКО, створений у 2000 р. Угодою між Урядом Республіки Корея та ЮНЕСКО з метою сприяння та розвитку освіти з міжнародного взаєморозуміння (EIU) та глобального громадянства (GCED) у країнах-членах ЮНЕСКО. APCEIU відіграє ключову роль у просуванні глобального громадянства, відображеного як у Програмі ЮНЕСКО у сфері освіти 2030, так і в цілях сталого розвитку ООН.

ВЗГ ХНУВС