Великдень — одне з найшанованіших православних свят. За традицією, цього дня люди йдуть до храмів та церков, відвідують святкову службу, святять паски та крашанки. Проте, у період карантину, який сьогодні введено в нашій державі у зв’язку з пандемією коронавірусу, саме скупчення людей є найбільшою загрозою для їхнього здоров’я.

Щоб запобігти розповсюдженню хвороби й убезпечити одну з найбільш вразливих верств населення – літніх людей, керівництвом Харківського національного університету внутрішніх справ було прийнято рішення забезпечити їх пасками. «Свято має бути в кожному домі і воно повинно бути безпечним, — зазначив ректор університету Дмитро Швець. — Саме тому ми запросили Єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, щоб він провів обряд освячення. Ми піклуємося про своїх працівників, літніх людей і закликаємо усіх бути уважнішими до своїх близьких і рідних, до людей, старших за віком, до своїх сусідів. Ми маємо дбати одне про одного. Це не лише ознака людяності, доброти або вихованості. Це — дієвий спосіб запобігти небезпечній хворобі».

Понад 500 запашних пасок виготовили працівники кухні до Великодніх свят. Миру, здоров’я, добра та щастя кожній родині побажав владика Митрофан у своїй святковій промові. Цього ж дня волонтери університету з числа працівників, курсантів і студентів доставили Великодні подарунки за адресами.

ВЗГ ХНУВС