Працівники, курсанти, студенти, слухачі магістратури Харківського національного університету внутрішніх справ є активними учасниками волонтерського руху. Це важливий і необхідний напрям діяльності, затребуваний суспільством, адже допомогу отримують всі верстви й категорії населення, які її потребують.
У зв’язку з пандемією коронавірусу колектив університету долучився до волонтерського руху у боротьбі з COVID-19 й проводить активну роботу у цьому напрямі. В університеті створено «гарячу телефонну лінію» для допомоги та надання актуальної інформації. Виготовлено друковану продукцію – попереджувальні листівки з корисною інформацією про COVID-19 та запровадження карантинних заходів.
Фахівці університету, співпрацюючи з Департаментом кіберполіції Національної поліції, виявляють у мережі Інтернет фейкові повідомлення про коронавірус та шахраїв і закликають громадян користуватися лише перевіреною інформацією з офіційних інформаційних джерел.
Розміщено оголошення у житлових будинках та комплексах про готовність надати допомогу придбати продукти, сходити до аптеки або вигуляти собаку.
Працівники, курсанти вишу разом із працівниками ГУНП в Харківській області під час патрулювання проводять роз’яснювальну роботу серед населення на вулицях, дитячих майданчиках, у скверах, парках та інших місцях відпочинку, на зупинках міського транспорту щодо дотримання правил поведінки під час карантину.
З людьми похилого віку, ветеранами, у тому числі й університету, роз’яснювальна робота щодо обмежувальних карантинних заходів, а також стосовно надання необхідної допомоги проводиться по телефону. Людям, які не можуть про себе попіклуватися, представники університету допомагають придбати продукти, необхідні ліки, а також інші товари першої необхідності та доставити їх додому, сплатити комунальні послуги та ін. Надається допомога по господарству – робота на земельних ділянках (скопування городу), ремонт парканів, прибирання присадибної території тощо.
Не залишилися поза увагою й вихованці підшефних дитячих закладів. Волонтери Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС надали допомогу дітям Кременчуцького Центру соціально-психологічної реабілітації. На кошти викладачів та працівників коледжу було закуплено товари першої необхідності в умовах карантину. Це – дезінфікуючі засоби, рідке мило, антисептики, пральний порошок, вологі серветки, памперси, іграшки та книжки.
Уживаються заходи профспілковою організацією вишу. Придбано засоби захисту для працівників університету (маски, санітарно-гігієнічні засоби та засоби для проведення дезінфекції), для ветеранів – 2000 шт. масок, а також 700 масок для працівників Кременчуцького льотного коледжу та 300 штук для працівників Сумської філії ХНУВС.
Працівники вишу також беруть участь в акції «Підвези на роботу лікаря, колегу». Надається донорська допомога. У Харківському обласному центрі служби крові працівники, курсанти та студенти здають кров, необхідну для лікування хворих.
Закликаючи населення залишатися вдома, працівники вишу пропонують комплекси фізичних вправ, які розміщено на головній сторінці сайту ХНУВС під банером «Заняття спортом під час карантину». Вони рекомендовані як курсантам, так і всім, хто, знаходячись удома на карантині, бажає підтримувати здоров’я та залишатися в гарній фізичній формі.
Працівники університету беруть участь у радіо та телевізійних проєктах, спрямованих на профілактику поширення хвороби та роз’яснювальну роботу серед населення.
Фахівцями вишу проводиться соціологічне опитування «Публічна безпека та довіра до правоохоронних органів».

ВЗГ ХНУВС