Навесні міжнародна спільнота відзначає день народження Великого Кобзаря. Вшанували пам'ять генія українського народу, великого патріота України – Тараса Григоровича Шевченка й у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ.
З нагоди цієї події в українській світлиці було проведено конкурс «Шевченківські читання». У конкурсі взяли участь студенти та курсанти І курсу, які із натхненням декламували поезію Тараса Шевченка.
Після трьохгодинного поетичного марафону за підсумками журі ІІІ місце посіли: Дмитро Тарасюк («Минають дні, минають ночі»), Ілона Ніколенко та Дмитро Назаренко («Заповіт»); ІІ місце – Максим Шешеня («Мені однаково»), Євгенія Коваленко («Думи мої, думи»); І місце здобули – Дарина Мантурова («Думи мої, думи») та Аліна Радчук («І мертвим, і живим, і ненародженим»).
Усі присутні мали можливість ще глибше пізнати Шевченківську літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря. Його творчість була і залишиться невичерпною енергією народної мудрості.

Сумська філія ХНУВС