У Харкові вчетверте відбувся масштабний соціальний захід з популяризації науки для дітей і молоді «Наукові пікніки», організований україно-польським проектом «Наукові пікніки в Україні». Захід проходив в саду ім. Т.Г. Шевченко на майданчику та алеях біля ККЗ «Україна». Організаторами заходу виступили Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Харківський міський центр дозвілля молоді, Харківське міське громадське об’єднання «Центр розвитку громад» та Центр міжкультурних ініціатив (м. Варшава).

Мета «Наукових пікників» полягає у наданні вищими навчальними закладами наочних та інтерактивних програм, які пояснюють складні речі простими словами (експериментами, макетами, діючими моделями тощо) та передбачають активне залучення громадськості – дорослих, молоді та дітей.

Понад 600 учасників заходу, серед яких 50 вищих навчальних закладів, організації, підприємства надавали можливість усім бажаючим ознайомитись зі своїми науковими та практичними досягненнями. За інформацією організаторів, захід відвідали понад 3500 осіб.

Харківський національний університет внутрішніх справ вдруге взяв участь у цьому заході. Навчальний заклад представляла команда з 13 осіб, у складі якої – працівники відділу практичного навчання  навчально-методичного центру; кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії; курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства; факультету з підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та кримінальної міліції у справах дітей; представники військової кафедри.

Усі, кому було цікаво, мали змогу ознайомитись із валізою криміналіста, спеціальними засобами, що знаходяться на озброєнні у підрозділах міліції. На згадку про університет відвідувачі «Наукового пікнику» отримували інформаційно-іміджеву продукцію універстету, фотографувались у спеціальних засобах, проходили процедуру зняття відбитків пальців та отримували інформацію про науку дактилоскопію тощо.

За участь у проекті Харківський національний університет внутрішніх справ і всі його представники отримали сертифікати учасників ІV «Наукового пікніку» у м. Харків.

 

ВЗГ ХНУВС