Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Гостей зустріли ректор університету Сергій Гусаров, радник ректора Олександр Бандурка та інші представники навчального закладу. Мета візиту – побачити, як проводиться підготовка поліцейських для нової патрульної служби України.

У спортивному містечку університету, де відбувалися заняття з такто-спеціальної підготовки. Джеффрі Пайєтт поспілкувався зі слухачами курсів. Його цікавило, перш за все, чому молоді люди вирішили прийти в нову поліцію, чи важко навчатися та інше.

Також відбулася зустріч з майбутніми патрульними поліцейськими. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив, що Харків серед інших міст України має найкращі показники. 82% – це люди з вищою освітою, 8% – колишні працівники органів внутрішніх справ, 22% – жінки. Восени стартуватимуть ще два нових проекти: з підготовки  дільничних інспекторів та підрозділу міліції швидкого реагування КОРД. Міністр не виключив можливості, що хтось із присутніх захоче випробувати свої сили у нових підрозділах.

До аудиторії звернувся посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який зазначив, що присутня тут молодь є символом майбутнього України – єдиної, демократичної, європейської держави. Реформа правоохоронної системи – одна із перших і дуже важливих реформ, яка підтверджує курс України на інтеграцію до європейської спільноти. «Суспільство покладає на вас високі очікування. Перед вами обов’язково постануть виклики – прояви корупції, спокуси, можливість використання методів роботи старої правоохоронної системи. Ви повинні усе це здолати, – зазначив посол США, – але пам’ятайте, що ви будете давати раду цим викликам не наодинці, а матимете підтримку Сполучених Штатів Америки», і побажав усім успіхів на цьому непростому шляху.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін подякував керівництву США за підтримку у реформах, які сьогодні відбуваються в органах внутрішніх справ України, і запевнив, що «виконавча влада і поліція завжди будуть на одному боці. Не буде людей з особливим статусом, усі житимуть в одній площині – площині закону. Можете завжди розраховувати на мою підтримку», – зазначив Ігор Райнін.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив присутнім керівника патрульної поліції Харкова: «Це – киянин, Євген Мельник – один із найкращих поліцейських м. Києва. Йому 26 років, закінчив Київський транспортний університет, 8-ми разовий чемпіон світу з греблі на байдарках і вже має у своєму професійному багажі два гучних затримання. Командував ротою, був заступником командира батальйону. Сьогодні йому довірено очолити Харківську патрульну поліцію».

Про свого колегу розповів присутнім керівник патрульної поліції м. Києва Олександр Фацевич. Він звернув увагу на те, що кожний поліцейський має можливість для кар’єрного зростання за прикладом Євгена Мельника. Головне – відповідально ставитися до виконання своїх професійних обов’язків, бути чесними, порядними, тактовними, справжніми професіоналами обраної справи. «Навчайтеся і показуйте свій професіоналізм, саме від вас залежить якість роботи патрульної служби», – резюмував Олександр Фацевич.

Новий очільник патрульної поліції Харкова закликав майбутніх поліцейських Харкова успішно здолати непростий шлях навчання, щоб віддано служити своїй державі і народу України. «У своїй роботі ви завжди можете розраховувати на мою підтримку, – підкреслив Євген Мельник.

 Цього дня двоє майбутніх працівників патрульної служби – Алла Дробот та Артур Хопта святкували свій День народження. Арсен Аваков поздоровив іменинників зі святом і вручив квіти та іменні годинники.

По закінченні візиту міністр, посол США і голова Харківської облдержадміністрації відповіли на запитання представників засобів масової інформації.

 

ВЗГ ХНУВС