Завідувач кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 доктор юридичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Олексій Литвинов взяв участь у прес-конференції на тему «Як змінилось українське суспільство з 2014 року. Перспективи і трансформації», що відбулась 7 лютого у Харківському прес-клубі.

Журналістів цікавили питання суспільних настроїв, відбиття у масовій свідомості подій Революції Гідності, анексії Автономної Республіки Крим, збройної агресії щодо України з боку Російської Федерації, окупації окремих районів Донецької і Луганської областей. Крім того, були порушені питання формування національної ідеї, захисту державного суверенітету, конституційного ладу і територіальної цілісності України в умовах гібридних зазіхань з боку інших держав, самоідентифікації української нації. Жваву дискусію також викликало обговорення проблем діджиталізації суспільства та його наслідків, механізмів соціального примирення і порозуміння між різними соціальними групами, зрадництва і колаборації тощо.

Наприкінці учасникам заходу була представлена книга «Нариси з кримінології постмодерну», під авторством Олексія Литвинова та Юрія Орлова, яка, на думку авторів, містить відповіді на окремі наболілі питання сучасної дійсності.

Відео можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=9SNTsgjhXv8&t=2364s