Харківський національний університет внутрішніх справ з робочим візитом відвідали представники Директорату цивільного планування та спроможностей ЄС та Консультативної Місії Європейського Союзу: командувач цивільними операціями Європейського Союзу, директор Директорату цивільного планування та спроможностей Вінченцо Коппола, Голова Консультативної місії Європейського Союзу Антті Хартікайнен, керівник Управління операційної підтримки Директорату цивільного планування та спроможностей Джорджіо Порціо, спеціаліст з питань політики Директорату цивільного планування та спроможностей Міла Цебан, старший радник з питань загальної правоохоронної діяльності Консультативної місії Європейського Союзу Туомо Корхонен, експерт з питань координації регіонального співробітництва Консультативної місії Європейського Союзу Соломія Рожко, перекладач Олександр Котеленець, місцевий спеціаліст оперативного відділу В’ячеслав Залкін.

Під час зустрічі гостей було ознайомлено з історією Харківського національного університету внутрішніх справ, напрямами його діяльності, структурними підрозділами, досягненнями та можливостями вишу, особливостями навчального процесу.

Представників європейських організації ознайомили з матеріально-технічною базою вишу. Продемонстровано було роботу навчально-тренувального полігону з протидії злочинам у сфері торгівлі людьми, навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору, Мовного центру, побували гості і в музеї вишу.

Також представники ЄС відвідали навчальну базу № 2, ознайомилися з роботою навчально-тренувального багатофункціонального комплексу «Універ-Динамо».

Під час візиту обговорювалися перспективні напрями подальшого співробітництва, зокрема, проведення конференцій, семінарів, тренінгів, круглих столів, дискусійних клубів англійською мовою тощо.

ВЗГ ХНУВС