У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Перспективи та практичні кроки співпраці юридичних клінік і системи безоплатної правової допомоги»  за участі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, представників юридичних клінік Харкова, курсантів і студентів ХНУВС.

Під час заходу перший проректор університету Сергій Бортник  наголосив на важливості  набуття практичного досвіду під час навчання для успішного працевлаштування в майбутньому. Декан факультету № 6 Оксана Брусакова висловила впевненість у необхідності  юридичної практичної підготовки як форми навчання  в закладі вищої юридичної освіти. Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Анатолій Бородавка, за ініціативою якого відбувся цей захід, докладно розповів про діяльність центрів і бюро з надання безоплатної правової допомоги і навів приклади реалізації проектів системи БПД в Україні. Координатор юридичної клініки ХНУВС, доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович ознайомила присутніх з напрямами  роботи юридичної клініки та розповіла про результати надання  правової допомоги громадянам.

Наприкінці заходу представники юридичних клінік і Регіонального центру БВПД  досягли домовленості про форми співпраці щодо надання первинної правової допомоги населенню.

ВЗГ ХНУВС