На базі Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» відбувся обласний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Харківський національний університет внутрішніх справ представили студенти факультету № 6 Діана Меланич (група Ф-6-ПСдср-19-1), Карина Проскурня (група Ф-6-ПЗдср-19-3) та курсанти Евгенія Акуленко (група Ф3-102), Софія Литвиненко (група Ф2-104), Катерина Паскаль (група Ф2-102). До складу журі конкурсу увійшла старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидат філологічних наук Наталія Кобилко.

Учасників конкурсу привітали представники Харківської обласної державної адміністрації, керівництво Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»  та голова конкурсу. Вони наголосили, що основні завдання конкурсу – це виявлення творчо обдарованої молоді та розвиток її потенціалу, виховання поваги до мови й традицій свого народу, виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова. Іноземні студенти підготували для конкурсантів вокальний подарунок, виконавши українську пісню.

Конкурсна робота складалася з двох завдань – на відповідність життя та творчості Великого Кобзаря та твору-роздуму. Перевірка завдань показала, що конкурсні роботи студенти і курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ виконали на високому рівні, що було відзначено журі заходу. Участь у конкурсі надала молоді можливість розширити свої знання з української  мови та літератури.

ВЗГ ХНУВС