У рамках проведення Всеукраїнського тижня права викладачі кафедри адміністративного права та процесу відвідали низку навчальних закладів Харкова та Полтавської області, де поспілкувалися зі здобувачами освіти щодо реалізації та захисту їх прав, свобод і можливостей.

Доцент кафедри Валентина Яценко та старший інспектор з особливих доручень відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Харківській області Олег Мотрич провели спільну бесіду з учнями молодших класів ХЗОШ № 25, під час якої було роз’яснено права дитини та способи їх забезпечення в Україні. Увагу дітей звернули на їх особисту безпеку поза межами домівки та школи. Поліцейські пояснили дітям як їм слід діяти в різних ситуаціях та за якими ознаками можна розпізнати справжнього поліцейського. Малеча потримала в руках жетони та посвідчення поліцейських, а також отримала відповіді на запитання, що їх турбували.

Професор кафедри Анатолій Комзюк зустрівся зі студентами Полтавської державної аграрної академії. Він ознайомив присутніх з історією та сучасною діяльністю Харківського національного університету внутрішніх справ, участю його представників у розбудові держави, створенні правової системи. Професор розповів також про особливості вступу та умови навчання у ХНУВС та поширив профорієнтаційні матеріали.

Доцент кафедри Михайло Завальний відвідав Харківський ліцей № 161 «Імпульс», де провів спільне заняття з учнями 9 та 11 класів з основ правознавства на тему «Якщо право – це професія».

Доцент кафедри Наталія Коломоєць провела зустріч з учнями 9-А класу Харківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 122 Харківської міської ради Харківської області. Вона прочитала лекцію на тему «Конвенція ООН про права дитини», роз’яснила права дітей та їх можливості. Представниця університету наголосила на важливості реалізації не лише прав але й обов’язків, навівши для прикладу окремі положення Закону України «Про освіту». Особливу увагу викладачка приділили питанням булінгу в закладах освіти, а також адміністративній та кримінальній відповідальності неповнолітніх.

ВЗГ ХНУВС