Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста – делегат по роботі з поліцією та органами безпеки Клаудіа Люпеа та радниця з правоохоронних питань Тетяна Соколан для курсантів 1 та 2 факультетів провели семінар на тему «Міжнародне гуманітарне право та міжнародні правила і стандарти правоохоронної діяльності».

Учасників семінару ознайомили з діяльністю Міжнародного Комітету Червоного Хреста, його основними завданнями та функціями. Зазначено було, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) є неупередженою, нейтральною та незалежною організацією, цілі й завдання якої мають виключно гуманітарний характер і полягають в тому, щоб захищати життя й гідність людей, які постраждали через збройні конфлікти та інші ситуації насильства, і надавати їм допомогу. Присутніх також ознайомили з поняттям міжнародного гуманітарного права, його суб’єктами та джерелами. Було роз’яснено особливості «женевського» та «гаагського» права.

Крім того, під час семінару були розглянуті положення таких міжнародних актів як Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські та політичні права, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, Конвенція проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання, Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, Мінімальні стандартні правила ООН, що стосуються здійснення правосуддя щодо неповнолітніх тощо.

ВЗГ ХНУВС