Дебатний клуб Харківського національного університету внутрішніх справ провів  навчальний тренінг з ефективної комунікації та парламентських дебатів в рамках проекту «Публічні дебати для лідерів громад». Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Захід проходив на базі англійського центру за сприяння завідувача кафедри іноземних мов Орлової Олени Олександрівни. Відкрила захід помічниця ректора з гендерних питань Оксана Цукан. Вона підкреслила важливість проведення таких тренінгових занять в університеті та залучення до його лав молодих людей.

Спікерами заходу стали запрошені гості уповноважена представниця Міжнародної дебатної освітньої  асоціації IDEA Олена Зима та керівник освітніх проектів  в громадській організації «Нове бачення» Олександр Шаньгін. 

У рамках тренінгу його учасники поглибили та розширили свої знання щодо участі в дебатному турнірі; ознайомилися з форматами проведення дебатів; поглибили та розширили свої знання щодо побудови аргументації та технології спростування; ознайомилися з важливістю ролі запитань під час парламентських  дебатів, з порядком організації дебатного турніру; взяли участь у тренувальних дебатах за парламентським форматом на тему корупції.

Сертифікати про проходження тренінгу вручив ректор університету полковник поліції Дмитро Швець, побажавши успіхів і нових здобутків.

ВЗГ ХНУВС