Для студентів факультету № 6 (2 курс, група Ф-6-ПЗдмс-18-1 та 3 курс, група Ф-6-ПДдср-17-2) Харківського національного університету внутрішніх справ проведено сумісне бінарне заняття з навчальних дисциплін «Господарське право» та «Екологічне право». Його провели завідувач кафедри правового забезпечення господарської діяльності Ольга Гетманець та доценти кафедри Сергій Матвєєв, Ірина Сядриста, Ірина Кирєєва та віце-президент компанії «Altegon Consulting» професор, доктор економіки Сергій Скоков.

Під час бінарного заняття студентів ознайомили з поняттям та значенням циркулярної економіки в процесі розвитку четвертої промислової революції, що, на відміну від традиційної економіки, є найбільш вдалим варіантом для збереження ресурсів і матеріалів, а значить і для постійного економічного росту. Зміна клімату та виснаження природних ресурсів стали поштовхом до того, що повна утилізація та переробка всіх матеріалів перетворюється на головну мету для всього світу.

Сергій Скоков особливу увагу приділив досвіду Нідерландів, де за останні десятиліття запроваджено низку законодавчих норм щодо поводження з відходами. Це призвело до зниження забруднення повітря, води та ґрунту при одночасному підвищенні економічного зростання та створення робочих місць у сфері збору та переробки відходів.

Студенти з інтересом сприйняли поданий матеріал та взяли активну участь в обговоренні обраної теми.

ВЗГ ХНУВС