Доцент кафедри трудового та господарського права Анастасія Клименко взяла участь у Балтійському Міжнародному симпозіумі-конференції «Інтелектуальна економіка, управління та освіта» (ISIEME 2019), що проходив у м. Вільнюс (Литва). Представники університетів Литви, Словенії та України обговорювали актуальні питання освіти та науки, презентували вітчизняний та вивчали зарубіжний досвід навчально-методичної та науково-дослідної роботи. Особливо цікаво були висвітлені питання управління та оцінки наукових публікацій у країнах ЄС, діяльності електронної академічної бібліотеки Литви (eLABa) та впровадження інтерактивних методів навчання. Наукові дискусії, круглий стіл та практичні семінари відбулися також в одному з найдавніших та найбільших наукових центрів Литви – Вільнюському університеті.

Окрім конференції на базі Литовського науково-дослідного інституту економіки відбулася зустріч наукової спільноти з директором інституту, під час якої присутніх ознайомили з науковою та проектною діяльністю Балтійських наукових установ. Учасники семінару оглянули лабораторію інновацій університету, до складу якої входять проектний та науково-дослідний офіси, докторська школа з соціальних інновацій, офіс із трансферу знань і технологій. Усі ці підрозділи ефективно співпрацюють з університетською бібліотекою.

Після завершення міжнародної програми учасники симпозіуму отримали сертифікати учасників конференції та збірники наукових праць. За словами Анастасії Клименко участь представників науково-педагогічного складу університету в міжнародних конференціях надає чудову можливість, спілкуючись з колегами із зарубіжних університетів, поділитися власним досвідом та згенерувати нові ідеї щодо подальшого розвитку викладацького та науково-дослідного потенціалу в системі вищої освіти.


ВЗГ ХНУВС