До бібліотечного фонду Харківського національного університету внутрішніх справ надійшов навчальний посібник «Кримінальний процес», підготовлений правниками України: Лобойко Л.М. – головним науковим співробітником Національної академії правових наук України та Банчуком О.А. – експертом Центру політико-правових реформ.

Основою змісту видання стала навчальна програма з кримінального процесу, підготовлена у рамках проекту ОБСЕ «Підтримка розвитку юридичної освіти з прав людини в Україні». Презентуючи видання, Наталія Ступницька – національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЕ в Україні у зверненні до читачів наголосила, що розробці навчальних посібників передувала розробка модельних програм, які допоможуть сформувати нові підходи викладання фундаментальних юридичних дисциплін. В них на основі правничих доктрин, принципів та інститутів, у кожній галузі права наведено приклади із законодавства, судової практики, історії тощо.

У навчальному посібнику автори застосовують інноваційні підходи до викладання кримінального процесу. Зміст посібника не «прив’язаний» до змісту кримінально-процесуального законодавства, яке має властивість змінюватися.

Навчальний посібник стане у нагоді курсантам, студентам, викладачам та всім, хто причетний до проблем кримінального процесу.

Бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з виданням.

 

ВЗГ ХНУВС