Курсанти всіх курсів факультету № 4 (кіберполіції) та науково-педагогічні працівники Харківського національного університету внутрішніх справ разом з деканом факультету № 4 підполковником поліції В’ячеславом Марковим взяли участь у щорічній конференції «Посилення кібербезпеки України».

Організаторами конференції виступили американський неурядовий аналітичний центр в галузі міжнародних відносин «Atlantic Council», Євразійський центр імені Дину Патрічі та міжнародна енергетична група «Burisma». Учасниками конференції були науковці, практики, міжнародні експерти у сфері кібербезпеки.

У дискусії брали участь екс-Президент Польщі Александер Квасневський, колишній Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні, директор Євразійського центру при Атлантичній раді США Джон Гербст, старший стратег і керівник групи з кібербезпеки Атлантичної ради США Лаура Галанте, кібераналітик, старший науковий співробітник Центру стратегії та безпеки Scowcroft при Атлантичній раді США Кеннет Гірс, науковий співробітник Інституту Брукінгса Аліна Полякова, генеральний секретар Європейської ради з толерантності та примирення, директор Фонду Александера Квасневського «Amicus Europae» Іренеуш Біл.

Під час конференції розглядалися питання дезінформації та проведення кібератак, глобальні та локальні кіберризики, своєчасне виявлення кіберзагроз, інструменти, що дозволяють ефективно протидіяти кібератакам. Головну увагу було звернуто на ситуацію в Україні.

Старший викладач кафедри кібербезпеки факультету № 4 майор поліції Олексій Рвачов виступив із доповіддю щодо нового набору кандидатів на службу до української кіберполіції. Він розповів про історію створення української кіберполіції, структуру Департаменту кіберполіції та особливості підготовки фахівців у сфері кібербезпеки на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС