Декан факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції В’ячеслав Марков взяв участь у телепрограмі «Твій ранок» на телеканалі «UA: Харків».

Програма була присвячена питанням розповсюдження наркотичних речовин за допомогою мережі Інтернет та боротьби з цим негативним явищем. В останні роки, як в Україні, так і в країнах СНД, набула популярності негативна практика розповсюдження наркотичних речовин за допомогою спеціалізованих веб-сайтів та мессенджерів із чат-ботами. Найчастіше користувачами такого способу придбання наркотиків є молодь у віці від 14 до 30 років.

В’ячеслав Валерійович навів статистичні дані, що характеризують стан поширення цього негативного явища. Також він розповів про те, які заходи вживають правоохоронні органи для виявлення, документування та затримання учасників організованих злочинних угруповань, які займаються розповсюдженням наркотиків через, так звані, «закладки». Були наведені конкретні позитивні приклади з діяльності українських правоохоронців у сфері боротьби з наркозлочинністю.

ВЗГ ХНУВС