Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ. Відкрив засідання професор кафедри доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який у вступному слові відзначив важливість навчальних дисциплін, що викладаються на кафедрі. Професор наголосив на перспективності наукової діяльності курсантів, яка сприятиме їх всебічному розвитку та можливості використання отриманих в результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності. Костянтин Юрійович побажав членам наукового гуртка мотивації та досягнення успіхів у навчанні й науковий роботі.

У своїй промові керівник гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук привітала небайдужу до науки молодь, підкреслила значущість та вагомість їхньої жаги до знань та прагнення до самовдосконалення. Валентина Гончарук є науковим керівником багатьох курсантів, які мають бажання вивчати та досліджувати проблематику трудового права.

Колектив кафедри оголосив про проведення круглого столу наукового гуртка, а також про подальший друк збірки тез наукових повідомлень курсантів. З курсантами було обговорено їхні пропозиції та короткий виклад думок щодо обраних тем, написання й оформлення наукових робіт. Жваву дискусію викликав анонс тем стосовно трудової міграції, конкурентноспроможності працівника поліції на ринку праці, а також питання дослідження аспектів гендерної рівності в трудовому праві.

Науковий гурток кафедри трудового та господарського права факультету № 2 є платформою для реалізації курсантами своїх наукових амбіцій, ораторського мистецтва та ерудиції. Під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри вони вчаться вільно висловлювати свої думки публічно й орієнтуватися у проблемних питаннях галузей права, більш детально знайомляться з основами навчальних дисциплін, пропонують свої шляхи вирішення актуальних проблем та сучасного стану трудового, земельного, екологічного та господарського законодавства.

ВЗГ ХНУВС