На базі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якому взяли участь команди всіх шкіл м. Суми. З вітальними словами до учасників змагань звернулися начальник відділу освіти і науки Сумської міської ради Антоніна Данильченко, директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Лукаш та військовий комісар м. Суми Михайло Притика. Вони зазначили, що в умовах становлення національної самосвідомості українців, боротьби нашого народу за незалежність і право обирати власний шлях розвитку, одним з найголовніших пріоритетів у державі є патріотичне виховання молоді на засадах національної гідності, високої самосвідомої, активної громадянської позиції, здорового способу життя. Саме з цією метою і проводиться щорічна військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Протягом двох днів команди змагалися у вправності та вміннях зі стройової підготовки, стрільби з пневматичної зброї, силової боротьби, подолання смуги перешкод. Учасники гри також демонстрували свої знання та ерудицію в інтелектуальних змаганнях з історії українського війська та сучасних Збройних сил України у конкурсі «Відун». Оцінювали гру члени компетентного журі у складі викладачів «Академії поліції» Сумської філії ХНУВС, закладів середньої освіти м. Суми, представників організацій військово-патріотичного виховання.

Команди продемонстрували багато яскравих показових виступів, влаштувавши справжнє свято козацької звитяги. За результатами змагань перемогу отримала команда ЗОШ № 15 ім. Д. Турбіна.

Сумська філія ХНУВС