Інститутом кримінально-виконавчої служби за підтримки Міністерства юстиції України та Пенітенціарної асоціації України проведено курсантсько-студентський форум «STUDIO ВЕСНА 2019». Захід відбувся на базі Міністерства юстиції України.

Форум проводився серед вищих навчальних закладів України. Його мета – популяризація Інституту кримінально-виконавчої служби України серед вищих навчальних закладів нашої держави, а також Державної кримінально-виконавчої служби України.

Форум «STUDIO ВЕСНА 2019» проводився у два етапи, які поєднували в собі науково-практичну та спортивно-ерудиційну частини. У рамках науково-практичної частини було проведено конференцію «Суспільство, право, психологія та педагогіка: поступ у майбутнє», а під час спортивно-ерудиційної частини відбулося проведення змагання з настільного тенісу, а також інтелектуальні конкурси, які виявили найбільш ерудовану команду.

У Форумі взяли участь близько 250 учасників у складі команд дев’яти провідних вищих навчальних закладів України, серед яких і команда Харківського національного університету внутрішніх справ. У її складі – курсанти факультету № 1 Юрій Смирнов та Віталій Найда, курсант факультету № 2 Оксана Коляда, курсант факультету № 3 Дарина Шутко та курсанти факультету № 4 Єлизавета Бєляєва та Владислава Плеханова. Доцент кафедри загальноправових дисциплін факультету № 6 ХНУВС Олександр Хань увійшов до складу журі.

Науковий захід відкрили начальник Інституту кримінально-виконавчої служби доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Євген Бараш, заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов, голова Адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України Олександр Крикушенко, директор Державної установи «Центр пробації»  Олег Янчук, голова комісії з ліквідації Державної пенітенціарної служби України Сергій Скоков.

Учасників форуму також привітали поважні гості та члени журі форуму, які представляли вищі навчальні заклади України, що брали участь у заході: Микола Супрун – доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри психокорекційної педагогіки Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова,  Віктор Кривуша – доктор філософії в галузі освіти, доцент, ветеран Державної кримінально-виконавчої служби України, кандидат юридичних наук, професор, Віталій Василевич – учений секретар секретаріату вченої ради Національної академії внутрішніх справ.

Для визначення кращої команди бралися до уваги результати, яких  досягли її учасники у шести конкурсах та спортивному змаганні з настільного тенісу.

Команда університету показала високий рівень фізичної підготовки, ерудованості, професійної обізнаності та креативності у вирішенні завдань і стала переможцем у номінації «За командний дух» та була нагороджена кубком.

ВЗГ ХНУВС