У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочались короткострокові курси підвищення кваліфікації працівників Експертної служби МВС України – судових експертів за експертною спеціальністю 10.9 «Дослідження комп’ютерної техніки та програмних продуктів». Такі курси проводяться не вперше. До слухачів звернувся декан факультету № 4 (кіберполіції) підполковник поліції В’ячеслав Марков, який привітав з початком занять, побажав поглибити свої знання, обмінятися думками та поділитися практичним досвідом. Також В’ячеслав Валерійович  зазначив, що судові експерти повинні постійно підвищувати свій рівень спеціальних знань та навичок, що необхідні їм для якісного висококваліфікованого проведення експертних досліджень, у тому числі таких об'єктів експертизи, як комп’ютерна техніка та програмні продукти.

Під час проходження курсів судові експерти з Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Черкаської та Харківської областей підвищать власну кваліфікацію щодо юридичної та психологічної підготовки судового експерта, обговорять основні положення судової фотографії та відеозапису при проведенні судової комп’ютерно-технічної експертизи, а також візьмуть участь у практичних заняттях з проведення судової комп’ютерно-технічної експертизи.

Практичні заняття для учасників курсів проводяться у формі бінарних занять за участі представників Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та старшого викладача кафедри кібербезпеки факультету № 4 майора поліції Олексія Рвачова в навчально-тренувальних центрах факультету.

Серед учасників курсів є судові експерти, які здобули вищу освіту саме у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

ВЗГ ХНУВС