Представники Харківського національного університету внутрішніх справ доцент кафедри криміналістики та судової експертології підполковник поліції Тетяна Матюшкова та викладач цієї ж кафедри майор поліції Владлена Приходько взяли участь у заходах, присвячених першій річниці створення Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО).

Захід розпочався з практичної навчальної сесії «Менторство», під час якої увагу було зосереджено на важливості розкриття особистісного та професійного потенціалу через взаємопідтримку та наставництво. Відбулася відкрита дискусія «Жінка у формі» з обговоренням бачення та самоусвідомлення жінок у системі правоохоронних органів, сильних сторін і переваг, можливих перепон і викликів, стереотипів і шляхів їх подолання, ролі УАППО як майданчика для обміну досвідом, підтримки та співпраці.

Відкриття урочистої частини заходу розпочалося привітаннями віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука, заступника Міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук. До привітань також приєднались заступник Голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, заступник начальника цього ж Департаменту і Голова правління УАППО Катерина Павліченко, представники Проекту підтримки підготовки поліцейських (Police Training Assistance Project, PTAP).

На теперішній час членами УАППО стали 131 жінка і 9 чоловіків, які об’єдналися заради сприяння впровадженню рівних прав і можливостей для правоохоронців. За перший рік роботи асоціації досягнуто афілійоване членство в Міжнародній асоціації жінок-поліцейських (IAWP), представники УАППО провели першу конференцію та День професійного розвитку, щорічні збори Асоціації.

ВЗГ ХНУВС