Працівники кафедри економіки та фінансів факультету № 6 разом із представником Департаменту захисту економіки Національної поліції України оперуповноваженим Владиславом Лєтко провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Національна економіка» для студентів, що навчаються за освітньою програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» за темою «Фінансова безпека та фінансові розслідування».

Під час заняття студенти дізналися про основні завдання Департаменту захисту економіки Національної поліції України, про його роль у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері боротьби зі злочинністю, а також захисті економіки та об’єктів права власності.

Владислав Юрійович приділив увагу поясненню сучасних методів виявлення, запобігання та припинення злочинів у сфері економіки, у тому числі вчинених небезпечними організованими групами та злочинними організаціями, які впливають на соціально-економічну та криміногенну ситуацію в державі та в окремих її регіонах. Він також зупинився на аcпектах установлення причин і умов, які сприяють учиненню правопорушень у сфері економіки, та вжиття заходів щодо їх усунення.

На численні запитання студентів щодо процесів розслідування злочинів у сфері фінансів представник департаменту надав змістовні відповіді, а також поінформував про можливість подальшого працевлаштування до Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС