До 25-ї річниці створення факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ відділом міжнародних зв’язків спільно з кафедрою іноземних мов було організовано та проведено чергове засідання Дискусійного клубу англійською мовою на тему «Слідчі органи та їх діяльність у країнах Європейського Союзу».

Засідання клубу відкрив декан факультету № 1 полковник поліції Олександр Музичук, який підкреслив важливість процесу досудового розслідування та якісної роботи слідчого, від чого залежить успіх розкриття кримінального провадження. Саме тому, як підкреслив Олександр Миколайович, необхідно постійно підвищувати свій професійний рівень та вивчати досвід зарубіжних колег.

До участі у Дискусійному клубі були запрошені й партнери з Консультативної місії Європейського Союзу – старший радник з питань поліцейської діяльності Туомо Коронен та радник з питань верховенства права Саер Аммар. Вони розповіли про свій досвід роботи в поліції та інших міжнародних організаціях, а також відповіли на запитання курсантів і слухачів магістратури університету. Питання стосувалися розмежування повноважень серед слідчих органів по розслідуванню різних злочинів, взаємодії поліції з органами прокуратури під час слідчих дій, встановлення зв’язків з громадою для попередження та розкриття злочинів, методик проведення слідчих дій, особливостей підготовки слідчих для виконання функцій щодо розслідування злочинів, взаємодії органів поліції різних країн у розслідуванні транскордонних злочинів тощо.

Представники Консультативної місії Європейського Союзу були приємно вражені рівнем підготовленості курсантів і слухачів магістратури та їх знанням англійської мови, а також зазначили, що знання англійської мови, як міжнародної мови спілкування, є запорукою успіху під час взаємодії поліцейських різних країн.

Бажаючих виступити було так багато, що учасники заходу домовились організувати ще одну зустріч, тематику якої визначать курсанти та слухачі магістратури університету. Користуючись нагодою, представники університету запросили іноземних колег до участі у щорічній курсантсько-студентській конференції іноземними мовами, яка відбудеться в університеті 19 квітня 2019 року.

ВЗГ ХНУВС