Завідувач кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Костянтин Мельник разом із начальником сектору кадрового забезпечення Московського відділу поліції ГУНП в Харківській області підполковником поліції Вадимом Губой провели бінарне заняття з навчальної дисципліни «Трудове право». Заняття було присвячено трудовому договору. Розглянуто не лише загальні питання укладення, зміни та припинення трудового договору, але й питання щодо прийняття на службу до Національної поліції України, переведення поліцейських на інші посади та звільнення поліцейських зі служби.

Костянтин Мельник розповів про історію виникнення вчення про трудовий договір, визначив поняття трудового договору, розповів про його особливості, зміст та різновиди. Костянтин Юрійович окреслив також правила укладення, зміни та припинення трудового договору.

Вадим Губа ознайомив курсантів із процедурою прийняття кандидата на службу до поліції, правилами конкурсного відбору на посади поліцейських та перевірочними заходами, укладенням контрактів із поліцейськими при прийнятті на службу до поліції та ін. Представник Національної поліції на прикладі конкретної особової справи поліцейського розповів курсантам про особливості заведення особової справи та її наповнення, окреслив правила занесення відомостей до трудових книжок поліцейських. Наприкінці заняття Вадим Губа відповів на запитання курсантів щодо проходження служби в поліції.

ВЗГ ХНУВС