Доцент кафедри адміністративної діяльності поліції факультету № 3  Харківського національного університету внутрішніх справ майор поліції Мар'яна Качинська, старший викладач кафедри кібербезпеки факультету № 4 майор поліції Олексій Рвачов та фахівець факультету № 4 лейтенант поліції Олександр Карачевцев взяли участь у роботі круглого столу на тему «Моніторинг виконання Державної соціальної програми з протидії торгівлі людьми та локалізації рекомендацій ГРЕТА», який був організований Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та громадською організацією «Ла Страда-Україна».

Участь у круглому столі також взяли представники Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради, закладів освіти та громадських організацій Харківської, Полтавської, Донецької та інших областей України.

Під час заходу було презентовано висновки та рекомендації Комітету Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми (ГРЕТА) та розроблені пропозиції щодо виконання цих рекомендації. Був представлений короткий аналіз виконання завдань Державної соціальної програми з протидії торгівлі людьми.

Учасники обговорили можливі шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з торгівлею людьми.

Круглий стіл був проведений у рамках реалізації проекту «Адвокація для покращення реагування держави та політика з протидії торгівлі людьми», що підтримується Міжнародною організацією з міграції та Королівством Норвегія.

ВЗГ ХНУВС