Представники Харківського національного університету внутрішніх справ закінчили весняний цикл профілактичних заходів серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів Харкова та Харківської області щодо протидії торгівлі людьми.

Члени Національної тренерської мережі Міжнародного жіночого правозахисного Центру «Ла Страда–Україна» – старший викладач кафедри іноземних мов Ганна Оганезова, викладач кафедри захисту інформації Олексій Рвачов, куратор проектів навчально-тренувального центру боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (на громадських засадах) Руслан Сень разом із курсантами факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми провели низку тренінгових занять з профілактики торгівлі людьми та уникнення кібербулінгу.

Представники університету відвідали більше 20 загальноосвітніх шкіл як Харкова, так і області, у тому числі Харківську спеціалізовану школу-інтернат «Ліцей міліції».

Під час проведення просвітницьких заходів учасники тренінгу слухали важливу інформацію та долучалися до групових дискусій, аналізу конкретних випадків торгівлі людьми, брали участь у форум-театрі тощо. Для кращого засвоєння інформації тренери використовували можливості мультимедійних технологій.

Також у рамках реалізації Програми з протидії торгівлі людьми в Східній Європі начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми університету В'ячеслав Марков і куратор проектів кіберцентру Руслан Сень взяли участь у телепередачах Харківського обласного телебачення, присвячених протидії торгівлі людьми.

Усі заходи проводилися в рамках реалізації Програми з протидії торгівлі людьми в Східній Європі за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії у співпраці з Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

ВЗГ ХНУВС