Творчий колектив Харківського національного університету внутрішніх справ взяв участь у ІІІ Всеукраїнському фестивалі вертепів «Вертеп-фест», який вже став традиційним у Харкові і проходить під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної.

56 колективів і понад тисячі учасників з різних областей України, у тому числі з Харкова та області приїхали до нашого міста, щоб взяти участь у фестивалі. Духовий оркестр університету, представники художньої самодіяльності вишу разом з іншими учасниками «Вертеп-фесту» та головою Харківської обласної державної адміністрації пройшли святковою ходою від майдану Конституції до майдану Свободи, де відбулося відкриття фестивалю. Усі колективи разом виконали колядку «Нова радість стала», яку одночасно заспівали колективи у 30 інших містах і селах України та різних країнах світу – у Лондоні (Велика Британія), Відні (Австрія), Карлсруе (Німеччина), Амстердамі (Нідерланди), Любліні та Прошовице (Польща) та ін. Це виконання – надзвичайно вражаюча та хвилююча подія, адже уперше Харків, розташований на сході України, об’єднав своїм співом українців по всьому світу.

Ще один концертний майданчик розташувався біля Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка, де виступили художні колективи.

Учасники художньої самодіяльності університету, вбрані у святкові українські костюми, разом з іншими колективами цього дня виконували колядки, щедрівки, вітаючи усіх з Новим роком, бажали щастя, достатку, здоров’я та миру на нашій землі.

ВЗГ ХНУВС