Кожного тижня на базі Харківського національного університету внутрішніх справ проходять одноденні практичні тренінги з надання першої домедичної допомоги за навчальною програмою Європейського Референт-Центру Освіти Першої Допомоги, який підтримується Консультативною Місією ЄС у співпраці з Товариством Червоного Хреста в Україні. На сьогоднішній день вже понад 100 працівників поліції пройшли практичний тренінг, що проводиться сертифікованими практиками та волонтерами Червоного Хреста. Під час занять відпрацьовуються практичні вправи, такі, як алгоритм надання першої допомоги, серцево-легенева реанімація, непрохідність дихальних шляхів, кровотеча й рани, транспортування. Планується провести 12 таких занять, під час яких підвищать свій рівень знань та практичні навички з надання домедичної допомоги 192 працівника поліції.

Проект також передбачає передання аптечок першої медичної допомоги до усіх відділів поліції та ІТТ Харківської області. Як зазначив Регіональний координатор КМЄС Вернер Педерсен, у Данії працівники поліції проходять курс практичних занять з першої допомоги щорічно, адже безпека населення – це пріоритет їх роботи і саме так, крок за кроком вибудовується довіра суспільства до правоохоронних органів.

Під час тренінгів з їх учасниками також поспілкувалися начальник відділу міжнародного співробітництва ГУ НП Василь Гайчук, проректор ХНУВС Олександр Бакумов, начальник відділу міжнародних зв’язків ХНУВС Станіслав Осятинський, голова організації Червоного Хреста України у Харківській області Костянтин Башкіров, представники УЗПЛ НПУ у Харківській області Андрій Божков та Олександр Любиченко.

ВЗГ ХНУВС