Одним із найперспективніших шляхів удосконалення підготовки майбутніх фахівців-юристів, озброєння їх потрібними знаннями та практичними навичками, є впровадження активних форм і методів навчання.

У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ у рамках освітнього процесу з дисципліни «Українська мова професійного спрямування» відбулося бінарне заняття «Етикет службового листування» за участю діловода канцелярії, фахівця з великим практичним досвідом роботи у сфері службового листування Маленкової-Пішун О.В. та професора кафедри гуманітарних дисциплін Василенко В.А.

Бінарне заняття – це нестандартна форма навчання, творчість двох фахівців, що переростає у творчий процес студентів та формує у них креативну компетентність.

Усі студенти взяли участь у діалозі-полілозі про вимоги до стилю укладання ділових листів професійного спрямування, обговорили вживання обов’язкових етикетних знаків службового епістолярію.

Олена Володимирівна наголосила, що одним із найбільш важливих завдань для майбутніх правників є вміння працювати з інформацією відповідно до чинного законодавства, дотримуватися вимог державних стандартів.

 

Сумська філія ХНУВС