У Харкові відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Роль загальнонаціонального лідера Азербайджану Гейдара Алієва у розвитку стратегічних відносин Азербайджанської Республіки та України». У роботі конференції взяли участь представники українських вищих навчальних закладів, азербайджанської діаспори, громадськість. Конференцію приурочено до 92-ї річниці з Дня народження азербайджанського лідера і засновника інноваційної стратегії міжнародного співробітництва.

Із доповіддю на конференції від Харківського національного університету внутрішніх справ виступив перший проректор навчального закладу, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко. Він зазначив, що Гейдар Алієв залишив глибокий слід як в історії азербайджанського народу, так і у світовій історії. Він був багатогранною особистістю – політиком, дипломатом, державним діячем, справжнім патріотом своєї держави, і багато зробив для становлення і розвитку Азербайджану в усіх напрямах – політичному, економічному, культурному.

«Особливу увагу Алієв як державний діяч приділяв підготовці правоохоронних кадрів, їх ретельному відбору та підготовці, – зазначив у своїй доповіді Олександр Головко. – Саме тоді, коли він очолював Азербайджанську РСР, активно розвивалася Бакинська середня спеціальна школа міліції, на базі якої згодом було створено Академію поліції МВС Азербайджану. Сьогодні – це  сучасний вищий навчальний заклад, який має сучасну матеріально-технічну базу і є головною кузнею кадрів для правоохоронної системи Азербайджану. Харківський національний університет внутрішніх справ підтримує контакти з Академією поліції МВС Азербайджану, з її науково-педагогічним складом». Олександр Головко висловив сподівання на те, що ці контакти стануть основою для подальшої співпраці й у майбутньому.

 

ВЗГ ХНУВС