До 27-ї річниці Незалежності України у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося спортивне свято. У ньому взяли участь першокурсники, які проходять табірний збір. Розпочалися урочистості з підняття Державного Прапора та виконання Гімну України. Проректор університету Анатолій Клочко, звертаючись до присутніх, зазначив, що День Незалежності України – найбільше національне свято українського народу: «27 років тому ми утвердили своє право бути господарями у власному домі. Цей знаменний день став поворотною віхою в історії розвитку нашої країни й могутнім стимулом для плідної, натхненної праці заради миру й добробуту України. Нехай свято Дня Незалежності додасть усім нам наснаги для нових здобутків, принесе щастя, мир і добро у наші домівки».

У другий день спортивного свята юнаки якомога більше разів повинні були підтягнутися на перекладині, а дівчата – віджатися в упорі лежачи. Мірялися силою у змаганнях з ривку гирі: чоловіки піднімали гирю вагою 24 кг, дівчата – 8 кг. Того, хто є найбільш швидким, визначила легкоатлетична естафета. Традиційний фінал – командне перетягування канату, яке є найбільш видовищним та емоційним видом змагань.

Підбивши підсумки спортивного заходу, за кількістю набраних балів журі визначило переможців, як в особистому, так і в командному заліку. Усі спортсмени отримали дипломи та солодкі призи, а команда-переможниця ще й кубок. Тож місця між командами факультетів розподілилися таким чином: ІІI місце посів факультет № 4, ІІ місце – факультет № 1 і переможцем став факультет № 2.

ВЗГ ХНУВС