Фондом Коранда Аденауера, який у рамках міжнародної співпраці підтримує політичні, економічні та соціальні процеси у понад 120 країнах світу, було оголошено конкурс на отримання стипендії серед студентів закладів вищої освіти. Окрім відмінних успіхів у навчанні, враховувалися участь кандидатів у громадському житті вишу та держави, культурно-масових заходах, зацікавленість щодо діяльності Фонду. Серед претендентів на стипендію були кращі студенти вишів п'яти областей України: Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей. Кандидати, які брали участь у конкурсі, подавали пакет документів та проходили співбесіду англійською мовою. За її результатами й було визначено 19 юнаків і дівчат, які протягом 12 місяців будуть отримувати стипендію Фонду – 80 євро щомісяця.

Курсант факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Аліна Тельна також взяла участь у конкурсі і стала однією з дев'ятнадцяти переможців (науковий керівник – викладач кафедри криміналістики та судової експертології Юлія Заболотна). Аліна надала усі необхідні документи, успішно пройшла співбесіду і ще раз довела, що в нашому університеті готують висококваліфікованих спеціалістів. Керівництво Фонду та голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична вручили переможцям дипломи. Вітаючи стипендіатів, голова Фонду Коранда Аденауера Норберт Ламмерт зазначив: «Наша програма орієнтована на молодих українців Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Усі обрані стипендіати довели, що вміють не лише гарно навчатися. Вони активні й в громадському житті, та головне – вже сьогодні замислюються над тим, що можуть зробити для своєї держави».

Юлія Світлична зазначила, що стипендії Фонду Коранда Аденауера отримали кращі з кращих. Це студенти, які постійно займаються саморозвитком, вивчають іноземні мови і є патріотами України.

ВЗГ ХНУВС