Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, працівники, курсанти та студенти навчального закладу взяли участь у святкових заходах, приурочених річниці визволення Харкова від нацистських загарбників. Вони відбулися на Алеї Слави у міському парку Слобідського району Харкова. Разом із ветеранами, представниками громадських організацій, керівництвом району, харків’янами Валерій Васильович взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника загиблим воїнам часів Другої світової війни.

У своїй промові він відзначив мужність та героїзм, проявлений українським народом не тільки на передовій, але й в тилу. Подякував присутнім ветеранам за перемогу над фашистською навалою, побажав їм миру, здоров’я, добробуту та родинного благополуччя. Ректор зазначив, що сьогодні наша держава знову переживає непрості часи. На Сході країни патріоти відстоюють цілісність та незалежність України, право наших громадян жити у вільній, європейській державі. Валерій Сокуренко, звертаючись до молоді, закликав їх бути гідними своїх дідів, прадідів, батьків, товаришів, любити Батьківщину і пишатися тим, що ми – український народ.

Духовий оркестр університету підготував для присутніх творчий подарунок, виконавши музичні композиції воєнних років. Курсанти університету продемонстрували ветеранам та усім присутнім свій стройовий вишкіл.

ВЗГ ХНУВС