Уже традиційною стала екскурсія студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ до Верховної Ради України та Конституційного Суду України, яка проводиться щорічно у рамках вивчення державно-правових дисциплін. Київ відвідали студенти І курсу Сумської філії ХНУВС.

Цікавою та інформативною була екскурсія до Верховної Ради України. Майбутні юристи змогли на власні очі побачити та дізнатися більше про єдиний законодавчий орган державної влади в Україні. Студенти нашого університету мали унікальну можливість побувати в кулуарах Верховної Ради України та  ложі для преси.

Знайомство з єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні розпочалося з візиту до бібліотеки та архіву суду, де студенти ознайомилися з бібліотечним фондом і порядком зберігання справ в архіві. Під час екскурсії студенти відвідали залу засідань, де працівники прес-служби розповіли про історію і діяльність єдиного органу конституційного судочинства, зокрема про порядок формування Конституційного Суду, його повноваження, особливості конституційного провадження та форми звернення до суду.

Цей день для студентів був надзвичайно корисним, цікавим та пізнавальним.

 

ВЗГ ХНУВС