Віце-президент ФФУ Вадим Костюченко під час прес-конференції привітав усіх присутніх з відкриттям дитячо-юнацької футбольної ліги, з відкриттям футбольної весни, а також подякував господарям спортивного комплексу «Динамо-Арена» ХНУВС за гостинність, можливість грати та тренуватися: «Що стосується розвитку футболу на Харківщині, то, безумовно, Федерація футболу разом з Харківською обласною державною адміністрацією розробили сучасні програми. Головна з них – спільне відновлення сучасної футбольної інфраструктури: йде будівництво сучасних футбольних майданчиків зі штучним покриттям, великих футбольних полів. Я впевнений, що саме через розвиток інфраструктури ми повернемо молоді бажання займатися футболом і спортом.

Я хотів би подякувати Харківщині за гостинність та, в першу чергу, передати вітання від гравців Національної збірної команди України, від головного тренера команди Андрія Шевченка.

Федерація футболу України спільно з Міністерством внутрішніх справ України започаткувала кілька футбольних програм, проектів, спрямованих саме на профілактичну роботу серед дітей та підлітків. Це програма, яка передбачає проведення чемпіонатів серед дворових команд. Переможець отримає сертифікат на один мільйон гривень на будівництво сучасного футбольного майданчика у своєму дворі. Також з першого вересня започаткована програма відвідування й проведення футбольних змагань в дитячих колоніях. Я впевнений, що саме завдяки футболу, ми повернемо хлопців-підлітків до нормального життя».