Другий рік поспіль Україна відзначає День українського добровольця. Державне свято було започатковано минулого року. 14 березня 2014-го року 500 бійців Самооборони Майдану відправилися формувати перший добровольчий батальйон.

У Палаці культури поліції відбулися урочисті заходи, в яких взяли участь добровольці – учасники антитерористичної операції, представники громадських організацій, керівництво Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Харківській області, ректори вищих навчальних закладів, кадети та ліцеїсти, а також представники Харківського національного університету внутрішніх справ на чолі з ректором генералом поліції третього рангу Валерієм Сокуренком.

До присутніх звернулася керівник області Юлія Світлична. Вона зазначила, що готовність українців полишити мирне життя та піднятись на захист Батьківщини «стала справжнім шоком для ворога нашої держави та зламала його плани». Саме своєчасна допомога добровольців надала можливості для подальшої розбудови професійної української армії. Юлія Олександрівна закликала всіх жителів Харківщини в цей день вшанувати українських добровольців – і тих, хто продовжує захищати Україну в складі професійної армії, й тих, хто, виконавши свій обов’язок, повернувся до мирного життя.

ВЗГ ХНУВС