У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся II етап поліцейського квесту. У заході взяли участь учні 11-х класів м. Суми та Сумської області, а також студенти 3-4 курсів Сумської філії ХНУВС. Активними учасниками заходу, як і під час першого етапу, стали викладачі та слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Харківського національного університету внутрішніх справ, які виконували процесуальні ролі підозрюваних у вчиненні злочину.

Під час ІІ етапу квесту його учасникам було продемонстровано процедуру виявлення, збору та аналізу доказів. Організатори намагалися розкрити найбільш важливі аспекти досудового розслідування у кримінальних справах. Учасники провели допит свідків, впізнання, ідентифікацію особи за відбитками пальців та слідами взуття, допитали підозрюваних, здійснили обшуки та виявили вбивцю.

Учасники заходу відчули особливості роботи поліції та прокуратури, яка передбачає наявність професіоналізму, наполегливості, спостережливості та самовідданості. Участь у квесті для школярів м. Суми та Сумської області стала надзвичайно цікавою та пізнавальною, продемонструвавши важливість роботи правоохоронних органів. Найбільш активні учасники квесту отримали заохочувальні призи.

Сумська філія ХНУВС